Jo, men stig du på. Välkommen in i värmen. Känn dig som hemma. Ta en kaka. Nähä, ingen kaka. Ska ru inte ha lite te eller? Tänkte väl det.

torsdag, december 22, 2005

Jesusbarnet på en tistel

Sista dagen. Äntligen äntligen jullov. Problemet är att det alltid blir ett så platt fall efter julafton. Hatar det. Ska försöka hålla uppe glöden efter jul också, men det brukar bli svårt. Idag var det julavslutning i alla fall. Julklappsbyte är ju alltid väldigt trevligt. Fick en hel hög med fint tingeltangel från krumelurerna.

Nu i eftermiddag har jag och pappa kört/gått runt i skogen i två timmar för att hitta granar till oss och farmor. Nostalgi på hög nivå! Kommer ihåg när vi var små. Det var snö ute. Jag hade mörkblåa vantar med tre små bollar på. Pappa drog oss i pulkan hela vägen upp till skogen. Sedan sågade vi av en gran med sågen vi alltid använt, trots att pappa säger att vi ska skaffa en annan till nästa år för att den är så slö. Nysågad gran är juvligt. Det luktar skog och jul. Den där trevliga känslan av välbefinnande sprider sig i magen. Julen är mysig så länge man slipper stressa och ruinera sig genom att köpa dyra julklappar. Och så länge man slipper bli påminnd om sådant som man inte gillar. En del försöker göra sig konstant påminnda om att de existerar, t.ex. genom att skicka julkort med ord om att man hoppas att allt är bra. Det är tomma ord som egentligen inte betyder något alls. Varför överhuvudtaget göra sig besväret...

Efter jul ska jag lägga pengar på skivor. Många skivor. Har lyckats genomföra en lillasystersponsring (hehe).

Puss hej leverpastej

Inga kommentarer: